Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

В рамках Всеукраїнської  акції «16 днів проти насильства» у школі практичним  психологом  Пономаренко Т.В.  з 25 листопада по 10 грудня проведено ряд  заходів, спрямованих  на попередження проявів жорстокості, булінгу, торгівлі людьми  та  формування в учнів свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Під час годин спілкування «Діти проти насильства» учні 4 класів ознайомилися з видами насильств, їх причинами і наслідками, та зобразили свої бачення в малюнках.

Учні 6 класу взяли участь у тренінгу «Сім’я – простір без насильства», в ході якого діти визначили рівність прав чоловіків і жінок, вплив сімейного насильства на майбутнє  дітей та сформували позитивні чинники, що є основою щасливих родин без проявів насильства. Для перегляду був запропонований відеоролик «Що таке домашнє насильство?»

Виховний захід на тему «Протидія торгівлі людьми» був проведений з учнями 9 класу. Діти переглянули стрічку «Ловці мрій», відеоролик «Зупинимо торгівлю людьми разом!», обговорили причини торгівлі людьми в нашій країні та визначили категорії осіб, що можуть стати потенційними жертвами торгівлі людьми.

 

 

 

 

 

 

 

З метою запобігання булінгу в учнівському середовищі  з учнями 7 класу проведено «коло порозуміння» «Стоп –  боулінг!», в ході якого учні з допомогою медіатора розглядали ситуації вчинення булінгу,  причини їх виникнення та  пропонували методи розв’язання конфліктних ситуацій мирним шляхом.

До Міжнародного дня осіб з особливими потребами був проведений виховний захід з учнями 5 класу «Вчимося бути толерантними». Аналізуючи відеоролики «Про Діму» та «Доброта  і дружба», діти опанували  такі поняття як терпимість, толерантність, чуйність, милосердя, доброзичливість та визначили якості, якими повинна володіти толерантна особистість.

 

 

Опубліковано у Агенція новин, Протидія та попередження булінгу, Сторінка шкільного психолога. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *