Урок безпеки для дітей

У зв’язку із бойовими діями, які тривають у різних регіонах нашої країни зросла ймовірність загрози від вибухонебезпечних предметів. Міни, боєприпаси різного типу, їхні уламки, розтяжки можуть завдати непоправної шкоди. Діти є особливою групою ризику, адже їхня цікавість чи неуважність можуть коштувати життя. Тому найважливішим завданням школи на сьогодні є навчити дітей правил безпечної поведінки з вибухонебезпечними предметами.


З метою обізнаності дітей про небезпеку мін і вибухонебезпечних предметів та збереження життя і здоров’я здобувачів освіти у Лохвицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 за ініціативи органів учнівського самоврядування для першокласників було проведено інтерактивний урок з мінної безпеки.
З нього діти дізналися, як розпізнавати вибухонебезпечні предмети, де вони можуть приховуватися, які знаки попереджають про них та яких основних правил безпечної поведінки потрібно дотримуватися у разі виявлення мін чи боєприпасів. Здобувачі освіти взяли активну участь у онлайн вікторині, переглянули комікс «Безпечний Пекосвіт».
Сьогодні НЕБЕЗПЕКА може ховатися усюди і, щоб дітям нічого не зашкодило, вони повинні дотримуватись простих правил:
Правило №1: Будь уважний!
Правило №2: Не підходь!
Правило №3: НЕ чіпай!
Правило №4: Телефонуй 101!
Будьмо пильними і навчаймо цих простих правил своїх дітей – це допоможе вберегти їхнє життя і здоров’я!

Опубліковано у Агенція новин, Виховна робота, Учнівське самоврядування. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *