Разом для кращого Інтернету!

7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). Цього року він пройде під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.
Кожного року аудиторія користувачів всесвітньої мережі розширюється,а її переважну частину становить молоде покоління — діти та підлітки, які повністю не усвідомлюють загрозу, що може чекати на них у віртуальному просторі.

День безпечного Інтернету проводиться з метою підвищення інформаційної компетентності учасників освітнього процесу, створення сприятливих умов для підготовки молодого покоління до життєдіяльності в інформаційному суспільстві, забезпечення захисту дитини від шкідливих інформаційних впливів, акцентування уваги на важливості безпечної поведінки у Всесвітній мережі.
Учні Лохвицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 активного долучилися до проведення цього дня. У класних колективах проведено години спілкування «Мережева етика», “Безпека дітей в інтернеті”, “Мережа як стиль життя”. Учителями інформатики презентовано веб-квести «Безпечний віртуальний світ», «У пошуках скарбів Білла Гейтса», інтерактивні заняття «Подорожуємо Мережею безпечно», урок-практикум “Зворотній бік Інтернету”. На цих заходах обговорювались питання, пов’язані з правильним користуванням мережею, про можливі ризики в Інтернеті, про різноманітні антивірусні, антишпигунські програми.
Для школярів було організовано цікавий та повчальний відеолекторій «Ігроманія» з подальшим його обговоренням. Аналізуючи переглянуті відеофрагменти, учні відкрили для себе нові види реальних небезпек віртуального світу, які на сьогоднішній день визнано проблемами людства, – це Інтернет-залежність, фішинг як вид шахрайства, соціальні мережі як засіб впливу на політичне та соціальне життя людей, використання інформації агресивного змісту, негативний вплив на психіку та здоров’я дитини.
Здобувачі освіти стали активними учасниками віртуальної тематичної виставка «Безпека та захист інформаційного простору». Вона дала можливість учням визначати шляхи попередження негативного впливу роботи в Інтернеті, ознайомила з інформацією щодо безпечного використання сайтів та соціальних мереж.
Нехай перебування в Інтернеті буде безпечним і корисним!
Разом для кращого Інтернету!

Опубліковано у Агенція новин, Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *