До Дня Соборності України

День Соборності України — свято, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки . Цей надзвичайно важливий документ став однією з історичних основ проголошення незалежності України.


Злука, єднання, соборність– передані нам у спадок творцями української державності. Цей день в історії України закликає нас зберігати повчальний історичний досвід, примножувати почуття єдності та взаєморозуміння, проаналізувати зроблене та наполегливо рухатися задля досягнення нових вершин.
Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, суверенну державу, в якій ми зараз живемо. Тому соборність України – це не лише про історію, це про наше сьогодення і майбутнє.
Напередодні знаменної дати у Лохвицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 за ініціативи педагога-організатора та учнівського самоврядування відбувся захід патріотичного спрямування «Соборна Україна: складний шлях до єднання». Почалося свято із театралізованого дійства: возз’єднання Західної та Східної України у єдину, сильну, суверенну державу.
Почесними гостями заходу були: старший солдат військової частини 72 ОМБр імені «Чорних Запорожців» Петрич Ігор Костянтинович та офіцер відділення рекрутингу та комплектування другого відділу Миргородського РТЦК та СП Шиян Олексій Миколайович.
Ігор Костянтинович розповів учням про солдатські будні, про оснащення та екіпіровку воїна , про солдатську дружбу, яким чином відбуваються наступ і оборона, про позивні та як їх обирають. Учні мали унікальну можливість одягнути бронежилет, каску та інше спорядження солдатів і на мить відчути себе справжнім захисником .
Цікавою та повчальною була розповідь Олексія Миколайовича. Він наголосив на престижності та актуальності військових професій і порадив старшокласникам у майбутньому обирати виші військового профілю, а також закликав учнів бути сміливими, мужніми та не боятися йти на військову службу.
Наприкінці зустрічі учні щиро подякували захисникам за захист нашої Батьківщини, силу, патріотизм, мужність та стійкість.
Віримо, що лише в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, у нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми впевнені, що територіальна цілісність України навіки залишиться непорушною, адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого і тих, хто зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави.


 

Опубліковано у Агенція новин, Виховна робота, Виховні заходи, Учнівське самоврядування. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *