Шевченківські дні у школі

Тарас Шевченко… Наш рідний, незабутній, величний, недосяжний і близький…Пильний вартовий, що на сторожі нашого слова стоїть і десятиріччями нагадує нам, хто ми і що ми, “чиїх батьків діти”.

А тому, як і щороку, на початку березня у нашій школі проходили Шевченківські дні, щоб не просто вшанувати пам’ять «великого Кобзаря», а всім серцем відчути його невмируще слово.

Вшанування великого Кобзаря розпочалося із усного журналу«Шевченківське слово»Слово Кобзаря звучало зі сцени школи: діти декламували вірші, розповідали про нелегку долю Кобзаря.

Для 9-10 класів учитель української мови та літератури Н.А.Ігнатьєва  провела виховний захід «Екскурсія до автопортретної Т.Г.Шевченка». Шкільний бібліотекар В.М. Цюцюра презентувала виставку нових видань творів поета.

Для учнів 5-7 класів відбувся концерт-літопис «Шевченко у житті, у творчості, у спогадах».Учні слухали, затамувавши подих, улюблені пісні на слова славетного поета, декламували вибрані рядки творів, переглядали презентацію художніх робіт Шевченка, пригадувалось уже відоме, розкривалось нове.

Упродовж двох днів школа жила духом, пройнятим словом великого генія, славного сина України Тараса Шевченка.

Опубліковано у Виховна робота. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.