Доля планети у наших руках

Щороку 22 квітня жителі нашої планети відзначають День Землі. Це чудова нагода вкотре замислитися над проблемою збереження навколишнього середовища, усвідомити необхідність порозуміння між людиною та природою, об’єднатися заради благополуччя нашого подальшого існування на планеті.


Напередодні цього свята у Лохвицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 для учнів 5-х класів було проведено квест «Доля планети у наших руках». У процесі проходження її етапів учні переглянули пізнавальний відеоролик «Земля – наш рідний дім, нам жити в нім…», взяли участь у інтерактивній вікторині, грали у цікаву та захоплюючу гру «Добрі вчинки – для планети» та долучилися до акції «Ходжу пішки- бережу довкілля».
Останній етап квесту став найкреативнішим. Діти, працюючи у групах, створювали власні міні-проекти на тему «Буду я природі вірним другом…» та презентували їх. Під час захисту своїх проектів здобувачі освіти порушували проблеми, які стосуються чистоти планети, та шукали шляхи їх подолання.
Проведений захід сприяв поглибленню екологічних знань учнів, розвитку творчої уяви, спонукав учнів дітей до розуміння необхідності дбайливого ставлення до природи, відчуття власної відповідальності за збереження навколишнього середовища.
Підбиваючи підсумок, учні зробили висновок: « Земля — це неоціненний дар, подарований нам природою, це — наш спільний дім, тож берегти її — наш священний обов’язок».

Опубліковано у Агенція новин, Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.