Пам’яті Героїв Небесної сотні

«Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями». Такими словами розпочалася година пам’яті «Герої не вмирають» у Лохвицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2, приурочена до Дня вшанування пам»яті Героїв Небесної сотні та Революції Гідності.


Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими школярів. Лідери учнівського самоврядування школи підготували короткий екскурс в історію Революції Гідності, згадали героїв Небесної Сотні, переглянули відеоролик «Люди, що змінили хід історії», який нагадав події тих важких днів. Здобувачі освіти декламували чуттєві вірші «Небесна Сотня», «Плач», «Сини України», «Горить свіча», в яких відчувалися біль, смуток і скорбота.
Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за перемогу правди над несправедливістю, за людську гідність і щасливе майбутнє свого народу.
Почуття єдності, незламності та патріотизму об’єднало учнів під час виконання пісні-реквієм Небесної Сотні «Пливе кача…»
Люди, які віддали своє життя під час Революції Гідності, відстоюючи свободу і незалежність нашої держави, заклали фундамент нової Європейської держави. Вони загинули як герої і пам’ятатимуть їх як героїв: у кожному районі, кожному місті й селі, кожному куточку нашої незламної Батьківщини.
Герої не вмирають! Вони завжди будуть жити в наших серцях, в нашій пам’яті!
Слава Україні!
Слава Героям!
Слава Небесній Сотні!

Опубліковано у Агенція новин, Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.