«Активний форум: здорова школа – здорова громада»

    У Полтаві  7-9 лютого відбувся обласний «Активний форум: здорова школа – здорова громада».  Лохвицьку громаду представляла учителька  фізичної культури Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ст. N 2 Ольга Бондар, яка і стала амбасадором.

    Активний форум об’єднав керівництво області, керівників органів управління освітою територіальних громад, директорів та учителів фізичної культури закладів ЗЗСО області.

    Під час форуму учасники обговорили:

  • популяризацію активного способу життяу громадах;
  • розвиток шкільного спорту та фізичної підготовки дітей;
  • старт роботи учнівських ліг «Здорова Україна» та шкільних ліг «Пліч-о-пліч»;
  • збереження фізичного і ментального здоров’яучнів та учениць в межах проєкту «Здорова школа».

     Учасники форуму розглянули модель уроку фізичної культури, спрямованого на формування здорового способу життя на основі компетентнісного підходу. Відбувся тренінг для вчителів фізичної культури з підвищення фізичної активності учнів та учениць, вчителів і батьків в умовах закладу загальної середньої освіти та громади загалом.

     Вчителі активно тренувалися і ділилися своїми ідеями, ознайомилися на практиці з новими модулями з фізичної культури: пікбол, регбі-5, флорбол, корфбол, чирлідинг.

   Активний форум пройшов на найвищому рівні .

   Захід відбувся за підтримки Україно-швейцарського проєкту Діємо для здоров‘я, Ukraine Active,  Полтавської ОВДА, Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА, ПДАУ,  Цифрового офісу  ПАНО, Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні.

Опубліковано у Агенція новин, Без категорії, Методична робота, Методичне об'єднання вчителів спортивно-естетичного циклу. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *