Тиждень географії та історії

З 22  по 26 січня 2024 року у нашій школі  проходив предметний тиждень географії та історії. І це не випадково, адже знання кожної з цих наук для нас всіх є дуже важливими.


Географія формує світогляд людини, допомагає орієнтуватися на місцевості, дає можливість правильно обрати маршрут подорожі та ознайомлює з природніми і соціально-економічними особливостями країни чи окремої території.
А історія допомагає наступним поколінням, опираючись на минуле, не припускати помилок у майбутньому. Кожен із нас зобов’язаний знати шлях, який пройшла України до здобуття незалежності, адже, це є ознакою цивілізованості суспільства.
Чому географія з історією?
Відповідь про зв’язок історії з географією дав Жан Жак Елізе Реклю, французький географ і історик, член Паризького Географічного товариства “Історія є географія в часі, а географія – історія в просторі”.
Знаково, що початок предметного тижня співпав із вагомою подією в історії нашої держави – Днем Соборності!
Щоб отримати купони і бонуси, учні взяли участь у історико-правові вікторині, виконували інтерактивні вправи, складали пазли та ребуси, створювали топографічні розповіді, проходили квести. Цікаво пройшов творчий конкурс. Здобувачі освіти створили моделі, комікси, відеоролики, малюнки. Тиждень завершила оптимістична рулетка “історичні передбачення”.
У номінації “Географія”: 5 учнів  пройшли всі етапи і нагороджені грамотами та купоном “Юний географ” з правом звільнення від однієї тематичної роботи:  Жмака Євген, Лихацька Марія, Шовко Артем, Унтило Ангеліна, Портей Софія. 4 учні отримали купон “Бонус” (+1 бал до тематичної оцінки) – Бабіна Ірина, Лютий Андрій, Шевченко Дмитро, Онацька Валентина.  11 учнів отримали купон “Звільнення від одного тестування”- Крук, Е., Кудеря М., Малько М., Левченко Д., Бган С., Сотнікова С., Голубева І., Унтило Е., Коновал Г.,Колісник Д.,Іващенко І.
У номінації “Історія” 11 учнів пройшли усі етапи: Лихацька Марія (3 бонуси), Бабіна Іра, Різник Тимур, Смірнов Кирило, Кудеря Мар’яна, Унтило Ангеліна, Портей Софія, Шовко Артем, Харченко Катя, Бган Софія, Крук Єльвіра (2 бонуси-максимальна кількість у своїй категорії). 4 учня-Жмака Євген, Дерев’янко Маша, Шаповал Аня, Ярова Віка отримують 2 бонуси з 3 можливих. Також 49 учнів (5-11 класи) отримали купон в 1 бонус. Кожен, хто отримав свій купон-бонус,  зможе використати його як додатковий бал до тематичної роботи (історія України, всесвітня історія, правознавство, громадянська освіта).

Опубліковано у Агенція новин, Методичне об'єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *