Майстер-клас із домедичної допомоги

Базові навички надання першої домедичної допомоги — знання, якими сьогодні має володіти кожен. Адже прості маніпуляції часто здатні врятувати життя людини.
З поміж основних завдань закладу освіти є формування в учнівської молоді життєво необхідних знань, умінь і навичок із домедичної допомоги.


10 травня 2023 року на базі Лохвицького медичного фахового коледжу для учнів 11 класу у рамках навчально-польових зборів було проведено майстер-класи з тем: «Серцево-легенева реанімація» та «Види і методи зупинки кровотечі». Хоменко Ірина Анатоліївна, викладач хірургії,
розповіла здобувачам освіти про види кровотеч та їх ознаки. Під час заняття діти відпрацювали практичні навички з накладання джгута, турнікету та пов’язки, вчилися робити масаж серця та штучне дихання. Лесик Світлана Григорівна, практичний психолог коледжу, провела
цікавий і пізнавальний тренінг «Психологічна самодопомога». Діти дізналися про вправи для самозаспокоєння, отримали навички надання первинної психологічної допомоги, що особливо актуально в умовах воєнного стану.
Вчитися і діяти – кращий вибір, ніж панікувати. А вміти рятувати життя – мастхев для кожної відповідальної людини.

Опубліковано у "Школа сприяння здоров'я", Агенція новин, Виховна робота. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *