Чорнобиль… Чорний біль нашої землі

І скільки не минуло б років, усе одно це слово полум’янітиме вогнищем скорботи. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною.
З метою виховання патріотичних почуттів у підростаючого покоління, яке має знати та пам’ятати про долі сотень тисяч відомих та безіменних приборкувачів оскаженілого «мирного атому» та його жертв, у Лохвицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 були проведені тематичні заходи до Дня роковин Чорнобильської трагедії.


Здобувачі освіти взяли участь у інформаційній годині “Чорнобиль не має минулого часу”. У ході цього заходу учні пригадали трагічні події, які відбулися у квітні 1986 року на Чорнобильській АЕС. Школярі здійснили віртуальна екскурсію в «Зону відчуження» , де побачили масштаби події світової катастрофи та були надзвичайно вражені мужністю і героїзмом простих людей.
Літературно-екологічну експедицію під назвою «Чорнобиль в серці України, а біль його по всій Землі» підготувала і провела бібліотекар відділу обслуговування Публічної бібліотеки імені Г.С. Сковороди Берлей Катерина Іванівна. Ця робота була присвячена мужності пожежних, військових, героїзму простих громадян. ЇЇ провідна ідея – любов до України, самовідданість і патріотизм громадян, їхня активна громадянська позиція та особиста відповідальність за долю суспільства, держави.
Учасники заходів хвилиною мовчання вшанували всіх ліквідаторів, які не шкодуючи свого здоров’я та життя закрили собою світ від радіаційної хвилі.
Нехай у цей День тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнуться в думках кожного з нас співчуттям і милосердям!

 

 

Опубліковано у Агенція новин, Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.