Збережемо первоцвіти разом!

Тендітні, ніжні і такі беззахисні первоцвіти… Їх називають першою посмішкою весни. Вони яскравими кольоровими промінчиками пробиваються на лісових галявинах , вкриваючи їх мальовничими килимами.

Під назвою первоцвіти (ефемероїди) об’єднують ранньовесняні квіти, які розпускаються ще до появи листя на деревах. Природа розмальовує їх в яскравий окрас, який неможливо не помітити на тлі темного лісового покриву.
До квітів, які дарують весняний настрій, відносяться: проліски, брандушка різнобарвна, крокуси (шафран), білоцвіт, ряст, рябчик шаховий, дикі тюльпани, нарцис вузьколистий, сон-трава (простріли), цибуля ведмежа (черемша), горицвіт весняний, ірис карликовий, кандик-собачий зуб (еритроній).
Більшість первоцвітів відносяться до зникаючих видів і занесені в Червону книгу. Зривати їх заборонено!
З метою залучення учнівської молоді до вивчення проблем збереження первоцвітів та привернення уваги до охорони ранньоквітучих рослин, у нашому закладі відбулася акція «Збережемо первоцвіти».
У рамках акції учні 5-х класів переглянули презентацію про весняні первоцвіти, їх різноманітність, поширення, значення в природі. Діти склали пам`ятку по збереженню первоцвітів, активно відповідали на питання вікторини, а наостанок виготовили листівки із закликами берегти первоцвіти.
Збираючи первоцвіти – ми губимо їх, а купуючи – допомагаємо губити. Саме масовий збір – одна з головних причин різкого зменшення чисельності ранньоквітучих видів рослин, занесених до Червоної книги України. Із лісу краще принести гарний настрій, спогади про тишу та аромат весняного повітря, напоєного чарівними квітами.
Збережемо первоцвіти разом!

Опубліковано у Агенція новин, Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *