Урок мужності

Нині наша держава переживає найважчі сторінки своєї історії. Кожного дня, щогодини Україна завдяки чоловікам-героям, серед яких і наші славні земляки, виборює право бути суверенною, єдиною державою. Мине небагато часу і про них писатимуть книги, зніматимуть кінофільми, на прикладах їхнього відважного служіння рідній Батьківщині, беззаперечного виконання священного обов´язку – стати на захист кордонів держави, – виховуватиметься не одне покоління українців.

Бо вони – справжні герої, які у нерівному двобої із терористами, російськими найманцями протиставили їм свій патріотизм, відданість, безмежну любов до країни, яку ототожнюють зі своїм рідним краєм, найдорожчими людьми.
З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за наших захисників, утвердження в свідомості і почуттях особистості патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України у Лохвицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 відбулася зворушлива зустріч здобувачів освіти з воїном Збройних сил України, нашим земляком, колишнім учителем математики та інформатики нашої школи – Олексієм Володимировичем Холодом. Зустріч відбувалася за ініціативи педагога-організатора школи та лідерів учнівського самоврядування в рамках тижня патріотичного виховання.
З перших вуст учні почули цікаві та захоплюючі історії про службу на передовій, про бойові будні, про реалії війни, побратимів та солдатську дружбу. З болем в очах Олексій Володимирович розповідав учням, про час, проведений в зоні бойових дій на Харківщині. Ретельно підбираючи слова, хоробрий воїн описував масштаби та жахіття цієї нав’язаної нам війни. Із тремтінням у голосі згадував своїх побратимів, які навічно «тримають над нами небо».
На одному диханні школярі слухали розповіді воїна-захисника . Учні задавали багато питань про умови «існування» в місцях бойових дій, чи носять бійці обереги подаровані дітьми, а головне про те, коли ЗАКІНЧИТЬСЯ ВІЙНА? Пан Олексій уміло дав відповідь на кожне запитання учнів
та власним прикладом показав, що не тільки словами можна любити Батьківщину, але й вчинками доводити це. Він впевнений , що тільки в єдності наша сила. Мета його боротьби -захищати мир і спокій в незалежній, єдиній, неподільній Україні.
Наприкінці зустрічі учні щиро подякували захисникові за те, що він, не шкодуючи власного життя, захищає мир та спокій українців, боронить рідну землю.
Горді, що маємо таких земляків!
Повертайтесь живими!
Низький уклін і шана усім захисникам!
СЛАВА УКРАЇНІ!!!

Опубліковано у Агенція новин, Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *