Наказ «Про організацію роботи в системі цивільного захисту школи»

Лохвицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2

Лохвицької міської ради

Полтавської області

вул. Шкільна,10, м. Лохвиця, 37200 тел: 0(5356) 3-17-67

e-mai  school2.lhv@gmail.com Код ЄДРПОУ 23548516

 НАКАЗ

11.01.2021                                                                                     №

Про організацію роботи в

системі цивільного захисту школи

у 2021 році

Відповідно до положень Кодексу цивільного захисту України, вимог Положення про функціональну підсистему навчання дітей дошкільного віку, учнів та студентів діям у надзвичайних ситуаціях єдиної державної системи цивільного захисту, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21.11.2016 року №1400, постанов Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 №443 «Про затвердження Порядку підготовки до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту», №444 «Про порядок здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях», від 30.10.2013 №841 «Про порядок проведення евакуації у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру», плану роботи школи

НАКАЗУЮ:

  1. Вважати директора закладу освіти О.Ю.Солохіну начальником цивільного захисту школи.
  2. З метою організації і ведення цивільного захисту, захисту працівників та учнів освітнього закладу в разі виникнення надзвичайних ситуацій, підготовки їх за навчальними програмами з цивільного захисту, забезпечення засобами індивідуального захисту, створити штаб цивільного захисту у складі:
  • Начальник штабу ЦЗ – заступник директора з навчально-виховної роботи Л.І.Шагановська;
  • заступник начальника штабу ЦЗ – О.М.Чорнуха, вчитель Захисту України;
  • заступник начальника штабу з питань евакуації – Т.В.Омельницька, заступник директора з навчально-виховної роботи;
  • заступник начальника штабу ЦЗ по роботі з учнями 1-11-х класів – педагог-організатор О.М.Роман.
  1. Створити формування ЦЗ у такому складі:
  • рятувальна група ( 13 осіб). Командир групи – Т.І.Милка, вчитель фізики;
  • пост радіаційного та хімічного спостереження (3 особи). Керівник посту – Н.Г. Булда, вчитель біології;
  • групу пожежогасіння (6 осіб). Командир групи – В.В.Сімперович, завгосп школи;
  • групу охорони громадського порядку (9 осіб). Командир групи – О.В.Шульга, вчитель фізкультури;
  • санітарний пост (3 особи). Керівник – З.С.Чабак, медична сестра;
  • групу зв’язку (4 особи). Керівник – В.В.Маценко, вчитель інформатики.
  1. Призначеним посадовим особам з цивільного захисту до 25.01.2021 р. розробити функціональні обов’язки, підготувати плани навчань та забезпечити:
  • запобігання виникненню надзвичайних ситуацій різного характеру і впровадження профілактичних заходів щодо зменшення збитків у разі їх виникнення;
  • оповіщення працівників освітнього закладу про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, екологічного, природного й військового характеру у мирний час, постійне інформування про обстановку в зоні лиха;
  • захист працівників і учнів освітнього закладу від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, екологічного, природного й суспільно-політичного характеру;
  • підготовку працівників освітнього закладу, учнів з питань користування засобами індивідуального захисту, правильним діям за сигналами оповіщення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій.
  1. Встановити єдиний день занять невоєнізованих формувань за п’ятнадцятигодинною програмою навчання – 1 та 2 вівторок щомісяця. Проводити заняття з 15 до 16. оо год.
  2. Встановити єдиний день занять за дванадцятигодинною програмою для командного і командно-навчального складу – 1,2 середа кожного місяця. Проводити заняття з 15 до 16. оо год.
  3. Вважати основним завданням цивільного захисту підготовку освітнього закладу до дій при загрозі та виникненню надзвичайних ситуацій техногенного, природного та суспільно-політичного характеру.
  4. Посадовій особі з питань цивільного захисту, заступнику директора з навчально-виховної роботи Л.І.Шагановській організувати підготовку педагогічного складу, обслуговуючого та допоміжного персоналу, учнів освітнього закладу з питань цивільного захисту:
  • педагогічного складу, обслуговуючого та допоміжного персоналу за необхідності та під час підготовки до тренувальних евакуаційних заходів;
  • учнів – за програмою предметів «Основи здоров’я», «Захист України».

8.1. Продовжити протягом 2021 року роботу по удосконаленню та забезпеченню матеріально-технічної бази з питань цивільного захисту.

8.2. Уточнити і відкоригувати станом на 25.01. 2021 р.  плани евакуації та забезпечити постійну готовність сил і засобів евакуації учнів, педагогічного складу та обслуговуючого персоналу із зони надзвичайної ситуації у безпечні райони.

8.3. Підготувати та провести (квітень) на базі освітнього закладу День цивільного захисту.

8.4. Провести Тижні знань з основ безпеки життєдіяльності –  квітня та     жовтень 2021 року. Урахувати під час підготовки тижнів проведення заходів, присвячених річниці Чорнобильської трагедії.

8.5. Провести протипожежні тренування з педагогічним складом та обслуговуючим персоналом освітнього закладу під час Дня цивільного захисту та Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності.

  1. Класним керівникам 1-11-х класів провести у березні 2021 року батьківські збори (за потреби онлайн), конкурси, вікторини, зустрічі з представниками Державної служби з НС з метою навчання дітей основам безпеки життєдіяльності; продовжити організацію занять з основ та заходів вибухової безпеки.
  2. Розпочати навчальний рік в системі цивільного захисту з 25.01.2021 р.
  3. Контроль за виконанням наказу покласти на відповідальну особу з питань цивільного захисту, заступника директора з навчально-виховної роботи Л.І.Шагановську

 

 

Директор школи __________________________О.Ю.Солохіна

 

 

 

 

 

 

Опубліковано у Організація ЦЗ у школі, Цивільний захист. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *