Закони дружби

  1. Не залишай друга в біді. Бути вірним дружбі – означає ділити з другом не тільки радість, а й горе.
  2. Тобі не байдуже, який твій друг. Дружба – це моральне збагачення людини. Знайшовши надійного друга, ти помножуєш свої сили, стаєш морально чистішим, багатшим, красивішим.
  3. Дружба – це насамперед віра в людину, вимогливість до неї і повинність.
  4. Дружба і егоїзм – непримиренні і несумісні.
  5. Дружба вчить віддано любити й стійко, мужньо ненавидіти, бути непримиренним. Дружбу я назвав би вершиною, з якої перед людиною відкриваються найдрібніші деталі доблесті і краси, вульгарності й потворності.
  6. Дружба випробовується в біді і небезпеці.
  7. Умій жити так, щоб тебе з другом об’єднувала єдність духу, ідеалів… Нехай дружба буде для тебе яскравим світлом, що осяває мету життя.
  8. Юність без вірної, відданої дружби убога і порожня. Не вміючи дружити, ти обкрадаєш себе.
  9. Дружба виховує відданість високому, ідеальному вже тому, що в дружбі більше віддають, ніж беруть, і по – справжньому здобувають лише тому, що віддають; найбагатшим стає найщедріший.
  10. В дружбі ти проходиш справжню школу безкорисливості. Дружба дає тобі незрівнянну радість від того, що ти віддав. Дружба, по суті, відкриває нам справжній сенс життя.
  11. Друг – якщо це тільки справжня дружба – стає частинкою тебе самого. Якщо ти бачиш у друга щось погане, не гідне вашої однодумності, вашого прагнення до ідеального, скажи йому відверто про це. Ти повинен бути найсправедливішим, наймужнішим і найсуворішим суддею свого друга. Взаємна відповідальність, що осяває нашу дружбу, – найважливіше джерело вірності, відданості.
  12. Без відданої, вірної, вимогливої дружби неможливий колектив.
  13. Бути вимогливим у дружбі – означає мати мужність розірвати її, якщо друг зраджує те, в ім’я чого склалася дружба.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Опубліковано у Сторінка шкільного психолога. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *