Майстрині Лохвиччини

Світ рукоділля дуже різноманітний, багатогранний і неповторний. Сучасна мода на вироби ручної роботи торкнулася і України. На даний час вона переживає справжній бум популярності ексклюзивних авторських робіт. В нас час, навіть найвіддаленіші провінційні містечка мають своїх митців. Лохвиччина не стала виключенням. На разі в жителів району є чудова можливість познайомитися зі справжніми професіоналами цієї справи. Іноді дивлячись на деякі речі не завжди віриш, що це ручна робота. Для того, щоб вийшло щось по-справжньому гарне та у єдиному екземплярі, треба вкласти багато зусиль, терпіння та натхнення.  

Галина Костюкевич закохалася у чарівний світ рукоділля з першого дотику до атласної стрічки. Вона майстер з виготовлення прикрас для волосся (віночки, обідки, резиночки, заколки, пов’язки для найменшеньких). Поринувши з головою у шалений вирій хендмейду, Галина оволоділа технікою «в’язання гачком». Це дало змогу виготовляти неповторні речі не тільки для тіла, але й для душі (пінетки, шапочки, в’язані іграшки, і тд.). Також навчилася виготовляти композиції з цукерок, які додадуть настрою до будь-якого свята.

М’які іграшки у вигляді ляльок, звірів, фруктів та казкових героїв, фетрові мішечки та чобітки, вишиті картини та тканини хрестиком, і це лише та маленька частина з того, що Людмила Ніколотова майструє власноруч. Кожен стіжок, пришитий ґудзик та елемент декору вона робить з особливою любов’ю, трепетом та душею, щоб кожен її витвір мистецтва приніс власникам тепло та затишок. Адже секрет майстерності полягає в любові до навколишнього і до людей, вмінням щиро спілкуватися з ними і радувати їх результатом своєї праці. Для Людмили Віталіївни її захоплення – це можливість показати свій внутрішній світ.                             

Юлія Шетеля – дівчина, яка робить неймовірні прикраси, що притягують погляд, підкреслюють красу та чарівність їх володарки. Джгути, браслети, кольє, сережки, брошки – і це ще не повний список аксесуарів, що є у її асортименті. Як фея творить дива чарівною паличко, так і під рухами її гачка безліч різнокольорових кульок складаються у дивовижні орнаменти. Сміливі рішення, сумлінна праця та креатив – ось головне в її роботі. Всі ці прикраси Юля виготовляє для того, щоб кожна жінка відчувала себе королевою.    

Професія майстра рукоділля унікальна за своєю суттю, бо тільки вона дозволяє одночасно та в повній мірі проявити свою любов до творчості, любов до світу й любов до людей. Можна сказати, що це особлива культура спілкування мовою мистецтва. А призначення творця декоративно-прикладного мистецтва бути посередником у цьому спілкуванні, бути провідником у дивовижний, але часто не помітний і далеко не пізнаний світ краси.

P. S. «Майстрині Лохвиччини» шукають однодумців! 

Опубліковано у Агенція новин. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.