ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

        Свято  Толерантності – 16 листопада, запровадили в 1996 році за рішення Генеральної Асамблеї ООН. Саме цього дня ЮНЕСКО ухвалило Декларацію принципів терпимості. У Декларації йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Також сказано: «терпимість – це те, що робить можливим досягнення миру та веде від культури війни до культури миру». Терпимість – це гармонія в різноманітності. Це не тільки моральний обов’язок, але й політична та правова потреба.
       Протягом тижня учні нашої школи вчилися бути толерантними по відношенню до інших, готувалися до дискусій по даній темі, вчилися відстоювати свою думку, не ображаючи інших.
        Учні 5-8 класів провели дискусії за круглим столом на тему«Ставлення людини до людини».  Усі учні підготували короткі виступи про розуміння таких понять, як толерантність та толерантне відношення до навколишніх.  За допомогою тренінгової гри «Спілкування»,  діти визначили ознаки толерантної людини та які вчинки можна вважати толерантними і інтолерантними.

Опубліковано у Агенція новин. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.