Історія нашого міста

На уроках історії, вивчаючи історію рідного міста Лохвиці, ми довідалися про те, що існує багато легенд і переказів щодо утворення та його назви; насолоджувалися розповідями  про козацьку минувшину Лохвиці, про органи самоврядування у місті; про походження назв вулиць та кутків сучасного міста.

Нашу пошукову групу зацікавили ці питання і ми вирішили детально дослідити їх.

З чого починати? Таке питання постало перед нами. Ми розробили проект діяльності, основною метою якого було детальне і глибоке дослідження історії нашого міста.

Велику допомогу під час розв’язання даної проблеми нам надали експозиції Лохвицького краєзнавчого музею ім. Г.С.Сковороди, зустрічі із старожилами міста.

Досить плідною була співпраця із О.Панченком, доктором права, приват-доцентом Українського Вільного Університету в Німеччині, директором Українського інституту вільного козацтва ім. А.Кущинського. І взагалі, дякуючи великій підтримці з боку громадськості, нашій пошуковій групі вдалося зібрати цікавий і багатий матеріал про історію міста.

Уся пошукова робота знайшла відображення в передачах шкільного радіомовлення, шкільній газеті, під час проведення усних журналів, годин інформування, уроків історії. Вона викликала зацікавленість не лише у пошуковців, а й у членів учнівського, педагогічного та батьківського колективів. Ми твердо переконані, що кожен із нас повинен знати історію рідного міста і шанувати його минуле.

Історія нашого міста

Опубліковано у Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.