Живе Кобзар у пам’яті народу, живуть його слова, і мрії, і думки

Спадок, який залишив Тарас Шевченко понад два століття тому, став джерелом натхнення для багатьох сучасних митців. Завдяки креативному підходу та свіжому погляду, безліч текстів, образів, картин Кобзаря отримали друге життя у 21 столітті. Тому день народження Шевченка – це привід не лише вшанувати пам’ять великого Кобзаря, але й згадати його творчість, яка не втрачає своєї актуальності у наші дні.

З нагоди відзначення дня народження Т. Г. Шевченка у Лохвицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 відбувся арт-фестиваль, який проходив під гаслом «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття… Тебе своїм сучасником звемо». Метою цього заходу було показати велич і неповторність творчої спадщини Великого Кобзаря, її значення для розвитку і становлення українського народу.
Цього дня учителями української мови та літератури були проведені уроки, присвячені творчості Тараса Шевченка. Учні знов поринули у світ думок палкого патріота, його почуттів, переживань, страждань. Цікавими та пізнавальними для учнів стали інформаційні хвилинки «Живе Кобзар у пам’яті народу, живуть його слова, і мрії, і думки», підготовлені класними керівниками початкових класів.
Усі бажаючі взяли участь у імпровізованому літературному майдані, де мали можливість продекламувати улюблену поезію Т.Г.Шевченка. Слово безсмертного Кобзаря і досі вражає серця юних школярів образністю, мудрістю, силою віри у майбутнє України. Вірші, уривки з поем піднесено та емоційно звучали у виконанні школярі. Як виявилося, найпопулярнішими серед учнівської молоді є вірші «Садок вишневий коло хати» та «Заповіт». Звучали записи пісень на слова Кобзаря, які супроводжувалися учнівськими презентаціями про митця. Українська символіка, вишиті рушники, портрети Шевченка, дитячі малюнки до творів поета – були влучним доповненням та окрасою фестивалю.
Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне..

Опубліковано у Агенція новин, Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.