Робота пришкільних дитячих закладів оздоровлення та відпочинку

Робота пришкільних дитячих закладів оздоровлення та відпочинку  

Велика літня перерва у школярів – це період зміцнення  здоров’я , пізнання цікавого, нових знайомств та пригод; це пора морального загартування, духовного збагачення, пора яскравих вражень, творчості, активного пізнання світу та себе в ньому.

Кожного літа педагогічний колектив Лохвицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 радо зустрічає у школі дзвінкоголосу дітвору, але не для навчання, а для відпочинку та оздоровлення.

З 29 травня розпочав роботу дитячий заклад оздоровлення та відпочинку “Сонечко”. У цьому році діти відпочивали  з 29.05 по 16.06 у двох дитячих закладах оздоровлення та відпочинку «Сонечко» та «Старт» (табір праці та відпочинку). За період роботи закладів оздоровлено  129 дітей  (90 дітей у дитячому закладі «Сонечко» , 114 – «Старт» та 25 дітей оздоровлено у загоні з вивчення англійської мови).   У закладах  було оздоровлено:

Дітей-інвалідів – 2

Дітей із неповних сімей (по втраті годувальника) – 3

Дітей із багатодітних родин – 12

Дітей матерів одиначок – 6

Дітей учасників АТО – 2

Дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС – 6

Дітей із малозабезпечених родин – 2

Відмінників навчання – 3

З метою проведення оздоровчої кампанії 2017 року педагогічний колектив школи провів підготовчу роботу:

Організовуючи літнє оздоровлення дітей педагогічний колектив спланував  виховну роботу так, щоб кожна дитина знайшла собі справу до душі; відчула себе сильною, творчою особистістю; збагатилась духовно і почувала себе комфортно. Над цим працював творчий колектив педагогів: Дерев’янко А.В., Хоменко С.І.,    Пугач О.В., Верхівська І.В., Пигар М.Ю.,  Костоглод Л.А., Войтко І.В.,  Голобородько І.Є, Пархоменко В.М., Омельницька Т.В., Отюцька Г.В., Чичерська І.В., Лазука Н.П.

Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку “Сонечко” – це сучасний заклад, який працює за програмою, в якій головне – особистість дитини. Кожного дня діти подорожували потягом, здійснюючи цікаві  зупинки, було проведено.

Діти щодня пізнавали щось нове, цікаве, розкривали свої таланти та здібності.

Педагогічний колектив школи тісно співпрацює із позашкільними організація міста. Під час літнього оздоровлення цікаві заходи для відпочиваючих пройшли у центрі дитячої та юнацької творчості, у еколого-натуралістичному центрі, у міській бібліотеці ім.Г.Сковороди.

За час роботи закладів було використано 37400 грн. ( серед них 2960 грн. кошти місцевого бюджету,  27120 грн. – батьківська доплата, 7300 грн. кошти профспілок).

Швидко промайнув час відпочинку. І дітям не хотілося прощатися з рідним закладом. Дуже зворушливими були Свята закриття  змін, на яких діти з сумом прощалися зі своїми товаришами, вихователями, обслуговуючим персоналом, про що свідчили записи “Скриньки бажань”.

Вихованці дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Старт», учні 10 класу провели ці 14 днів із користю для школи та себе. Учні допомогли у прополці пришкільних ділянок, квітників, привели до ладу комп’ютерні класи, кабінет трудового навчання. Учні, з метою профорієнтаційної роботи, відвідали підприємство «Амарант». А закінчили свій відпочинок триденним походом рідним краєм (відвідали села Харківці, Безсали)

Розлучаючись у дитячих серцях залишилась надія зустрітися знову через рік.

Опубліковано у Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.