Пам’ятати задля майбутнього!

І не всі повернулись із бою додому,

І не всіх дочекалася рідна сім’я.

Пам’ятайте ж ви їх, пам’ятайте такими, 

Пам’ятай же ти їх, українська земля

22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави.

День партизанської слави – данина всенародної поваги тим , хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи крові і життя. 6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території. За мужність і героїзм, виявлені в боротьбі з ворогом, 200 тисяч партизанів і підпільників нагороджено орденами і медалями, 223 з них визнані гідними звання Героя Радянського Союзу. Лилася кров, нищилися матеріальні й культурні цінності, духовні надбання народу.

Учні Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2  також долучилися  до відзначення  цього пам’ятного  дня.   У 10 класі було проведено урок мужності «Пам’ятати задля майбутнього!»  Здобувачі освіти  розповідали про героїзм партизанів-підпільників, їх самовідданість і значний внесок у розгром німецько-фашистських загарбників. В центрі уваги були такі імена як Сидір Ковпак, Олександр Сабуров, Микола Попудренко, Олексій Федоров.

Десятикласнтки  переглянули  кадри документальних фільмів про події Другої Світової війни та документальний фільм про сьогоденну війну. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять людей, які віддали життя за рідну землю.

Пам’ять про партизанський рух, його сувора правда залишаються з нами як найбільший за силою духу приклад мужності, патріотизму, важкої ратної праці і вічної скорботи за тими, хто поклав на вівтар Перемоги найдорожче — життя.


 

Опубліковано у Агенція новин, Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.