Подорожуємо Україною

30 травня  учні 5-х класів (класні керівники Чорнуха О.М., Булда Н.Г.) та  їхні  батьки відвідали Національний музей – заповідник українського гончарства в Опішному.

 

 

Під час оглядової екскурсії, діти познайомилися з одним із найбільших спеціалізованих керамологічних музеїв світу. Музей-заповідник володіє найбільшою в Україні колекцією творів народних майстрів-гончарів та художників-керамістів.

 

 

 

 

 

 

 

У ній представлено творчі досягнення мистців усіх історико-етнографічних регіонів України, провідних національних шкіл художньої кераміки. Не мають аналогів у країні та за її межами й музейна Національна галерея монументальної та садово-паркової глиняної скульптури.

 

 

 

 

 

 

 

На експрес майстер-класі з гончарювання (робота за гончарним кругом) діти змогли відчути себе справжніми гончарями. А відпочинок у ландшафтному парку подарував море позитивних емоціїй.

 

Під час екскурсійного маршруту було відвідано Музей українського весілля (с. Великі Будища),  де перенеслися у минулі часи, ставши учасниками стародавньої весільної церемонії. Як подарунок кожна дитина отримала смачну весільну шишку.

 

 

 

 

 

З сувенірами та позитивними емоціями всі повернулися додому.

Опубліковано у Агенція новин, Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.