День Пам’яті і примирення. День Перемоги

День Пам’яті і примирення, День Перемоги для всіх – особливі дні. Подвиг, здійсненний нашими дідами і прадідами, настільки великий, що його масштабність із часом стає лише яскравішою і помітнішою. Ці дні викликають відчуття безмежної гордості за наш народ та водночас уособлюють героїзм і вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійснених мрій і задумів.

Напередодні  з нагоди свят у Лохвицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 проходила  низка патріотичних заходів.

Для учнів перших – четвертих класів були проведені   уроки  пам’яті «Мужність і відвага крізь покоління», у ході  яких здобувачі освіти ознайомилися із  подіями  Другої світової  війни та бойовими шляхами, які  пройшов український народ за роки війни

У 5-7 класах відбулася класна година «Тих днів не змовкне слава». ЇЇ мета: виховувати у дітей почуття патріотизму; поважне відношення до історичної пам’яті свого народу; моральну культуру учнів, розвивати здатність відчувати, співпереживати, вміння слухати оточуючих. Під час заходу учні та педагоги розповідали про важкі часи війни,  незабутній подвиг солдат, які ціною свого життя врятували світ від фашизму, про  нелегке життя в тилу.

Учні 9-11 класів взяли участь у Всеукраїнській акції «Мак пам’яті”. В українській міфології мак має дуже багато значень. Це символ сонця, безкінечності буття й життєвої скороминущості, пишної краси, волі, гордості, сну, отрути, оберегу від нечистої сили, а також хлопця-козака, крові, смерті.

У  бібліотеці школи була організована  виставка « Подвиг не має забуття ».

Опубліковано у Агенція новин, Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.