Збережемо первоцвіти !

Перші квіти після тривалої зими приносять величезну втіху для душі. Прогулянка на природі  ранньої весни – просто спокуса. Руки так і тягнуться до квітів… Але не поспішайте рвати це диво!

Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. До того ж ушкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки, повністю нівечаться рослини.

Перші квіточки весни, з загальною назвою первоцвіти, мають і загальну проблему. Вони знаходяться на межі зникнення та занесені до Червоної книги України.

Щоб запобігти поширенню екологічної катастрофи у  Лохвицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів  була організована  екологічна акція “Первоцвіт”, у ході якої проведено роз’яснювальну роботу щодо захисту  рослин. Здобувачі освіти не тільки вивчали як захищати та зберігати перші весняні квіти, але й спостерігали за первоцвітами, які ростуть на території нашого соснового парку . Фотолюбителі зробили чудові знімки та організували віртуальну фотогалерею. Гаслом фотовиставки були слова: «Пам’ятаймо – те, що ми залишимо для наступних поколінь залежить від нашого вибору! Бережи первоцвіти!»

Віртуальна фотогалерея

 

Опубліковано у Агенція новин, Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.