Козацькі забави Лохвицької другої

Наш народ споконвіку ставив за культ козацькі традиції. Тож не дивно, що зараз, коли українську молодь називають «поколінням нескорених», у школах акцентують увагу на вихованні в учнів палкого патріота, відповідального громадянина незалежної України, мужнього захисника рідної землі з яскраво вираженою національною свідомістю, високим рівнем моралі та духовності.

Учні школи беруть участь у різноманітних святах, конкурсах та заходах, спрямованих на  військово-патріотичне виховання.

Так 11 жовтня команда школи здобула перемогу у районному фізкультурно-патріотичному фестивалі школярів «Козацький гарт – 2018».

12 жовтня у нашій школі було проведено традиційний конкурс «Козацькі забави», присвячений Дню захисника Вітчизни та Дню українського козацтва.

Особливістю заходу стало те, що він був проведений за співпраці із Лохвицьким міським центром дитячої та юнацької творчості. До нас у гості завітали працівники центру: Дерев’янко Юлія Миколаївна, Ставицька Наталія Костянтинівна та Захарова Наталія Євгеніївна із оригінальним сценарієм свята.

Наталія Євгеніївна Захарова провела захід цікаво із притаманною їй родзинкою.

У змаганнях взяли участь учні 8-11 класів, які були поділені на два курені – “Хортиця” та “Чайка”. Хлопці   показали свою спритність, силу та знання з історії  традицій українського козацтва та війська. За змаганнями юних козаків залюбки спостерігали школярі та вчителі. Учасники команд довели, що козацькому роду нема переводу. Створення образу козака, знання українських народних пісень, снайпер, армреслінг, складання буріме – все це подарувало прекрасний настрій не тільки учасникам заходу, а й усім присутнім.

Цього року старання наших команд  оцінювало незалежне журі представників ЦДЮТ. У залі весь час витав дух протистояння: то один то інший курінь здобував перемоги на різних етапах змагання. Найзапеклішою боротьба була у конкурсі «Армреслінгу», коли зійшлися учні 10 класу Карась Віталій та Биков Михайло. Проте в загальному заліку не було переможців і переможених, панувала дружба, побратимство і взаємопідтримка. Проведене свято ще раз підкреслило, що козацькому роду ніколи не буде переводу!

Закінчився захід словами привітань від гостей та подарунками, які надав спонсор свята – депутат Полтавської обласної ради Власенко Анатолій Миколайович. Солодкими тортами смакували не лише члени команд, а й вболівальники.

Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.

Опубліковано у Виховна робота. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.