Лохвицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2
Лохвицької міської ради
Полтавської області
вул. Шкільна,10, м. Лохвиця, 37200 тел: 0(5356) 3-17-67
e-mai school2.lhv@gmail.com Код ЄДРПОУ 23548516
Від 04.09.2019 року НАКАЗ №179
Про затвердження Положення про групу НАССР у школі, інструкцій та відповідної документації для організації роботи НАССР у школі
На виконання Законів України «Про основны принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоровя та благополуччя тварин», наказу Мінагрополітики України від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління беспечністю харчових продуктів (НАССР)»,
НАКАЗУЮ:
- Затвердити Положення про групу НАССР У Лохвицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №2
- Затвердити
– Посадову інструкцію відповідального за прийом сировини
– Посадову інструкцію члена робочої групи з розробки та впровадження принципів системи НАССР
– Посадову інструкцію технічного секретаря робочої групи з розробки та впровадження системи НАССР
– Посадову інструкцію координатора робочої групи по впровадженню принципів НАССР Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2
- Затвердити інструкції та правила для впровадження роботи НАССР:
– Інструкцію по зменшенню ризику перехресного забруднення
– Правила поводження із битим склом та пластмасою
– Правила миття кухонного обладнання
– Інструкцію щодо проведення поточного прибирання харчоблоку у школі
– Інструкцію щодо проведення генерального прибирання приміщення харчоблоку
– Інструкція з миття інвентарю та та обладнання на харчоблоці
– Інструкція по санітарному інструктажу для відвідувачів. Правила поведінки у виробничих приміщеннях
- Затвердити наступну документацію необхідну для організації роботи групи НАССР:
– Процедуру управління документацією по розробленню та впровадженню гігієнічних вимог та постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР відповідно до законодавства.
– ППР-1 Належне планування виробничих, допоміжних та побутових приміщень для уникнення перехресного забруднення: https://drive.google.com/open?id=1SMlOpN0igz7voY_tIPicdVE7h8_TOfD3
– ППР-2 Вимоги до стану приміщень, обладнання, проведення ремонтних робіт, технічного обслуговування обладнання, калібрування тощо, а також заходи щодо захисту харчових продуктів від забруднення та сторонніх домішок: https://drive.google.com/open?id=1w4IgKJTOCy0SmpyNC98NzAOikEebdmwm
– ППР-3. Вимоги до планування та стану комунікацій − вентиляції, водопроводів, електро- та газопостачання, освітлення тощо: https://drive.google.com/open?id=1RLJZFD4k_25ogoL4hyTb4m7YTrkl7D7L
– ППР-4. Безпечність води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для переробки (обробки) харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами: https://drive.google.com/open?id=12_iaSpifC12RYQ-pS-XAKtvUJX3DRMCY
– ППР-5. Чистота поверхонь (процедури прибирання, миття і дезінфекції виробничих, допоміжних та побутових приміщень та інших поверхонь): https://drive.google.com/open?id=1IGj9gi68ZNrhpVrcNc-e0Q5essJLcBLL
– ППР-6. Здоров’я та гігієна персоналу: https://drive.google.com/open?id=18nF9K33BlaUCY1KboDrIFCrp3Ua1CQP5
– ППР-7. Захист продуктів від сторонніх домішок; поводження з відходами виробництва та сміттям, їх збір та видалення з потужності: https://drive.google.com/open?id=16FO8o9hZ1B352oLzQ8Xnw8Zuz3PIJeMW
– ППР-8. Контроль за шкідниками, визначення виду, запобігання їх появі, засоби профілактики та боротьби: https://drive.google.com/open?id=130ly4yB_UX5vGkyKg1QVjs28NdFXUBrp
– ППР-9. Зберігання та використання токсичних сполук і речовин: https://drive.google.com/open?id=1uqeVJ9NJYvns7h932P0A6DFy1Zz_4OPw
– ППР-10. Специфікації (вимоги) до сировини та контроль за постачальниками: https://drive.google.com/open?id=1FVdXnV4WGG7-kqod9gFPH1UyNNNXMIFQ
– ППР-11. Зберігання та транспортування: https://drive.google.com/open?id=1GxuWoBiT_Cw3cRh3j3IyIAvN-8tjkmVP
– ППР-12. Контроль за технологічними процесами: https://drive.google.com/open?id=1pLTVNBYsT0VtQvBTsW95-EJQibg5E4U3
– ППР-13. Маркування харчових продуктів та поінформованість споживачів: https://drive.google.com/open?id=1EoKLhVU1-TzWuyuQqMVGCHY4Pxdo7I87
- Керівнику групи НАССР :
4.1. Вести всю документацію щодо організації та роботи системи НАССР у школі відповідно до вимог.
4.2. Ознайомити всіх членів робочої групи НАССР із всіма вимогами щодо роботи за системою НАССР.
- Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.
Директор школи _____________О.Ю.Солохіна