“Солодка професія” – кондитер

Чи випадково так вийшло або ж в цьому спостерігалася якась закономірність, але споконвіку кухар і кондитер були трохи різними професіями, які в свою чергу вимагали своїх, особливих талантів і якостей. Кондитер – це професійний кухар, але його майстерність цілком присвячена створенню десертів, випічки та інших кондитерських виробів. У цьому мистецтві необхідна особлива смакова пам’ять, відмінне відчуття запахів і витончений смак, величезна творча уява.

З нагоди Дня кондитера, який відзначається 3 травня, у Лохвицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 відбувся майстер-клас по випіканню пісочного печива. Здобувачі освіти активно долучилися до процесу приготування та строго дотримувалися усіх технологічних етапів створення випічки. Діти ретельно підбирали виключно якісні інгредієнти, із задоволенням місили тісто, формували заготовки, випікали, розмальовували печиво, створюючи свій неповторний креативний дизайн. Аромат кориці, ванілі й свіжої випічки лоскотав маленькі носики і викликав ще більший захват та цікавість до створення власного виробу.
Приємно було спостерігати за творчим безпосереднім процесом створення смаколиків, під час якого учні активно між собою комунікували, допомагали, підтримували один одного, а також ділилися позитивними емоціями, створюючи свій авторський шедевр.
Після гарної роботи можна й відпочити. Розмалювавши печиво, діти смакували його, насолоджуючись результатом власної творчості!

Опубліковано у Агенція новин, Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.