21 квітня – Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності

«Творчість дозволяє собі багато помилятися,
але мистецтво знає, які з цих помилок слід зберегти»
Скотт Адамс
Сьогодення – це час суттєвих змін у науці, техніці, інформаційному середовищі, освіті. Суспільству потрібні люди, які можуть приймати сміливі та нешаблонні рішення, які вміють мислити творчо.

Особлива роль у формуванні таких особистостей покладається на школу, де цілеспрямовано виявляють та розвивають здібності кожної дитини, формують вміння та бажання мислити креативно, створюють умови для самовираження учнів у різних сферах діяльності.
Важливу роль у навчанні і вихованні творчої особистості, розвитку творчих здібностей здобувачів освіти відіграє LEGO- технологія, яка активно ввійшла в освітній процес нової української школи. Конструктор LEGO навряд чи зберіг би свою популярність якби не дитяча любов. Складно знайти дитину, яка відмовиться від цієї захоплюючої гри. Головна особливість цієї іграшки–допомагає розвинути ті навички, яких немає.
Учителі нашої школи широко застосовують заняття з LEGO у навчально-виховному процесі.У творчих майстернях кожна дитина має можливість своїми руками створити нове, неординарне, проявити свою неповторність та індивідуальність.
Уроки з використанням LEGO- технологій створюють атмосферу радості, насолоди від творчості; розвивають спостережливість, допитливість, здатність естетичного сприйняття, образного бачення, уміння створювати загальну картину; стимулюють дитячу фантазію, уяву; виховують дружні, доброзичливі стосунки між дітьми, любов до прекрасного, бажання творчо працювати.

Відзначаймо Всесвітній день творчості та інновацій, щоб зміцнити власний потенціал для створення нових ідей, нових рішень, нових дій та нових результатів!
Відзначаймо Всесвітній день творчості та інновацій, щоб зміцнити власний потенціал для створення нових ідей, нових рішень, нових дій та нових результатів!

Опубліковано у Агенція новин, Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.