До Дня української писемності та мови

9 листопада вся Україна відзначає важливе свято – День української писемності та мови.       Здобувачі освіти разом з учителями української мови та літератури ретельно готувалися до цього дня.

Розпочався він традиційно з написання Всеукраїнського  радіодиктанту  національної єдності «Слідом за пам’яттю». До написання диктанту долучилися учителі  української мови та  учні 10-го класу.

 

 

 

 

 

Для  учнів 5-8 класів відбувся презентаційний меседж «Рідна мова чиста, як роса…» . У ході якого інформаційна комісія учнівського самоврядування презентувала відеоматеріали та розповіла про тернистий шлях нашої мови, історію її виникнення, читці декламували вірші, акцентуючи увагу своїм виступом на важливості  української мови в сучасному житті.

Учні  9-11 класів організували  лінгвістичний арт-моб «Плекаймо мову!».  Вони збирали,  поширювали та презентували  крилаті вислови про рідну мову відомих українських письменників, громадських та культурних діячів, видатних істориків.   Цим  старшокласники закликали усіх учасників навчального процесудбати про чистоту та красу рідної мови, пам’ятати про її вишуканість, гармонійність та милозвучність.

Завершальною самобутньою ноткою святкування Дня рідної мови став флешмоб «Рідна мова в рідній школі», у якій активну участь взяли учні початкових класів. Організатори флешмобу  намагались зацікавити молодших учнів вивчати та берегти рідну мову.

Відзначення Дня української мови та писемності дало змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.

 


Опубліковано у Агенція новин, Виховна робота, Виховні заходи, Учнівське самоврядування. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.