Незабаром Великдень!

Разом з пробудженням природи від зимового сну в Україні, починається цикл народних весняних свят. Ці свята пов’язані зі стародавніми віруваннями, звичаями.    Головним святом весняного циклу є Великдень.

Напередодні свята  у Лохвицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 для учнів початкових класів відбулася гра-квест «У пошуках великодніх традицій», яку провела педагог-організатор Роман Олена Миколаївна.

 

 

 

 

 

Під час гри дітлахи дізналися  про те, хто такий  Ісус Христос, чому Великдень має саме таку назву, про звичаї та традиції свята.  Вивчили символіку кольорів та орнаментів, які використовуються для  розпису писанки. Наприкінці  заходу учні взяли участь у майстер – класі з виготовлення мальованки.    З великим захопленням та наполегливістю хлопчаки і дівчатка робили саме своє яєчко індивідуальним та неповторним – для себе, для тата з мамою, для братиків та сестричок,  для  усіх своїх рідних.

Великдень – родинне свято, адже на нього збирається уся родина.  І доки  ми будемо шанувати традиції наших пращурів,  доти й буде світ, буде жити ненька – Україна.

Опубліковано у Агенція новин, Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.