22 квітня – Всесвітній день Землі

22 квітня відзначається міжнародною спільнотою як Всесвітній день Землі. В цей день в різних куточках світу проводять різноманітні акції, які  спонукають  людей бути уважнішими до навколишнього середовища на планеті Земля.

У День Землі ,за традицією, лунає Дзвін Миру, який  закликає людей відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті , збереження краси та багатства нашого спільного дому. Він є символ спокою, миру, дружби, вічного братерства і солідарності народів

У цей день у 9 класі Лохвицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 відбулася онлайн конференція “Екологічні проблеми нашого міста навесні”.

Головна мета  заходу – активізація екологічного руху серед учнівської молоді, формування екологічної культури вихованців.

У ході запальної дискусії,яка розгорілася між  здобувачами  освіти були  сформулювані  найосновніші  проблеми міста ,які створюють його жителі навесні . Це :

–  випалювання лугів ;

– спалювання сухого листя на присадибних ділянках;

– забруднення лісів та парків пластиком та полієтиленом.

Під час конференції  юннати відчули себе справжніми екологами та дослідниками. Вони  сформували ціннісне ставлення до природних ресурсів, усвідомили необхідність гармонійного співіснування людини та природи.

У цей день кожен житель нашого міста також може внести свій маленький вклад у справу захисту та відновлення довкілля: очистити від сміття берег улюбленої річки, посадити дерево, хоча б на один день відмовитись від користуванням автотранспортом.

Земля – це величезний дар! Бережімо її!

Опубліковано у Агенція новин, Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.