Молюся за Україну!

У різні часи, епохи у всіх цивілізованих державах сім’я, школа, суспільство ставили перед собою завдання виховати громадянина, патріота. Патріотизм сьогодні є нагальною потребою, а патріотичне виховання – складовою частиною загального освітнього процесу у школі.
Маючи в арсеналі невичерпне джерело знань – книги, вільний доступ до мережі Інтернет, шкільна бібліотека є невід’ємною складовою частиною освітнього процесу.
22 січня українці відзначають важливе національне свято – День соборності України. Це свято має вже більш ніж сторічну історію.
22 січня цього року в чарівних вишиванках четверокласники нашої школи зібралися на історичний урок – подорож «Молюся за Україну». Вони символічно об’єднали українські землі від Сходу до Заходу, розповідаючи про маленькі села і великі міста. Під час уявної подорожі- розповіді ці населені пункти відмічалися на карті України маленькими національними прапорцями. Свою уявну екскурсію діти розпочали з маленького села Ранняя Зоря. Це крайня східна точка України. І закінчили на крайньому заході нашої Батьківщини – в селі Соломоново.
Бібліотекар школи Валентина Михайлівна познайомила учнів з історією цього свята і провела огляд літератури «Книга єднає Україну». Учні читали вірші Ліни Костенко, Миколи Петренка, Андрія М’ясоїда. А підсумком уроку став утворений «живий ланцюг» єднання під пісню Т. Петриненка «Україна», що є символом цього свята.

Опубліковано у Сторінка бібліотекаря. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.