Дітям – барвисте і цікаве літо!

Велика літня перерва у школярів – це період зміцнення  здоров’я , пізнання цікавого, нових знайомств та пригод; це пора морального загартування, духовного збагачення,  яскравих вражень, творчості, активного пізнання світу та себе в ньому.
Кожного літа педагогічний колектив Лохвицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 радо зустрічає у школі дзвінкоголосу дітвору, але не для навчання, а для відпочинку та оздоровлення.У цьому році діти відпочивали  у двох дитячих закладах оздоровлення та відпочинку «Сонечко» та «Старт» (табір праці та відпочинку) . За період роботи закладів оздоровлено 109 дітей (95 – у дитячому закладі «Сонечко» , 14 – у таборі праці та відпочинку «Старт»).Різними формами оздоровлення було охоплено  дітей пільгових категорій : 1 дитину з обмеженими можливостями; 16-  із багатодітних сімей; 9 дітей матерів-одиначок; 1 дитину учасника АТО; 7 дітей із малозабезпечених сімей .

Організовуючи літнє оздоровлення,  педагогічний колектив спланував  виховну роботу так, щоб кожен знайшов собі справу до душі; відчув себе сильною, творчою особистістю; збагатився духовно і почував себе комфортно.Для організації дозвілля у таборі «Сонечко» було залучено працівників центру дитячої та юнацької творчості, еколого-натуралістичного центру, Лохвицької районної бібліотеки ім.  Г.С.  Сковороди,  районного будинку культури.  Працівники вище названих закладів провели для дітей майстер-класи, музичні ігри, квести, показали цікаві вистави. Вражаючою і корисною була зустріч вихованців закладу із співробітниками МЧС, які провели бесіди із вихованцями та дозволили посидіти дітям у пожежних машинах, приміряти спорядження та екіпіровку сучасного пожежного.  Діти з радістю щодня бігли до табору, де їх чекали цікаві ігри, конкурси, справи для душі, свята, вікторини.Щоденна робота табору розпочиналася з ранкової лінійки, на якій вихованці табору ознайомлювалися з планом роботи на день і презентували свої загони. Кожного дня вихованці  разом із старшими вихователями проводили  ранкову зарядку під музику, змагання, прогулянки, ігри, свята.

Життя у таборі було насичене різноманітними подіями.

Найцікавішими та незабутніми були заходи:

—  «Відкриття табірної зміни» з концертною програмою «Здрастуй, літо!».

—   «День казки», який запам’ятався цікавими і нетрадиційними інсценізаціями відомих казок.

— «День дружби народів» пройшов з конкурсом представлення країн світу та іграми-розвагами різних народів світу.

— «День спорту і туризму» відзначився змаганнями «Козацькі забави» на свіжому повітрі лісового масиву.

— «День фантазії та музики» дав творчий розмах дітям, які власними руками з підручного матеріалу створювали капелюшки та різноманітні зачіски.

— «День індіанця» з конкурсною програмою «Влучний, спритний, кмітливий».

—  «День козаків-розбійників» запалив вогники скарбів в очах дітей, які за вказаною розміткою на карті та заплутаним підказкам віднайшли солодкий скарб.

— «Урочисте закриття табірної зміни» з концертною програмою «В колі друзів».

Активний спосіб життя доповнювався збалансованим та  вітамінізованим харчуванням.Дуже зворушливими було свято закриття  оздоровчої зміни, на якому діти з сумом прощалися із своїми друзями, вихователями, обслуговуючим персоналом, про що свідчили записи “Скриньки бажань”.
Вихованці дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Старт»  провели 14 днів із користю для школи та міста. Учні допомогли  у прополці пришкільних ділянок, квітників, привели до ладу комп’ютерний клас, попрацювали над упорядкуванням території навколо пам’ятника ГС.Сковороди. Завершили свій відпочинок старшокласники туристичним походом.Всього на цьогорічне оздоровлення було використано  кошти батьків, профспілок та  міської ради, яка профінансувала оздоровлення дитини учасника АТО та дитини напівсироти у ДЗОВ «Сонечко»,  повністю оплатила харчування дітей у ДЗОВ «Старт»  ( всього виділено  5040 грн).

Ми щиро вдячні всім, хто долучився до змістовної організації оздоровлення наших дітей влітку 2019 року.

Розлучаючись зі своїми вихованцями, ми сподіваємося, що ця літня перерва принесе їм лише радість та задоволення.
Всією шкільною родиною ми зустрінемося у вересні 2019 року.

Опубліковано у Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.