Мовний табір – 2019

Іноземні мови – це цікаво!

Вчимо англійську та німецьку мови, для того щоб бути успішними та ерудованими. Таку мету вбачають для свого майбутнього сьогоднішні школярі.
Але цей процес не повинен бути буденним та шаблонним. Особливо під час канікул.
Мовний табір для учнів 5-го класу школи (в період із 27.05 по 07.06), організований вчителями англійської (Потапенко Ю.О.) та німецької (Чичерська І.В.) мов, рутинним для школярів аж ніяк не був.
Під час заходів, які були проведені, учні активно брали в них участь та пропонували власні ідеї щодо наступних.
Вони мандрували «Полем чудес», інсценували діалоги, представляли презентації на задану тему (свята в Німеччині та Великій Британії, мої захоплення). Узагальнили вище названий матеріал виготовленням групових плакатів. Цікавим та веселим виявилось завдання зі знання букв німецького алфавіту, коли кожен з учасників, зобразивши власним тілом якусь букву, ставав «частиною» німецького слова.
Під час екскурсії містом закріпили вживання лексики англійської мови з правил дорожнього руху, назв визначних місць Лохвиці.
Розучування пісень та римівок (для фізкультхвилинки) спонукав тренуванню артикуляційного апарату для вимови звуків німецької та англійської мов.
Перегляд мультфільмів, озвучених носіями мов, ще раз переконав школярів у тому, що розуміння іноземних мов та володіння ними усуває кордони між народами.

Опубліковано у Методичне об'єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.