Матеріали семінару вчителів початкових класів

Доступ до матеріалів семінару учителів початкових класів відкрито.

Ознайомитися та скачати матеріали семінару можна ТУТ.

За матеріалами офіційного сайту Лохвицької міської ради.

12 березня в стінах Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 відбувся семінар учителів початкових класів Лохвицького району, Лохвицької ОТГ та Сенчанської ОТГ з теми «Формування творчих і пізнавальних здібностей учнів шляхом застосування сучасних форм, прийомів і засобів навчання».

Працюючи над науково-методичною проблемою школи «Підвищення якості знань учнів та виховання ціннісних орієнтирів особистості як результат творчого професійного зростання вчителів», педагогічні працівники початкових класів ставлять перед собою завдання: допомогти учневі знайти себе в житті; пробудити чи розвинути в дитині те творче зернятко, яке є в кожному, бо закладене там природою. Саме від учителів початкової ланки залежить те, наскільки успішними будуть діти в основній та старшій школі і як складеться їхній подальший життєвий шлях.

Вчитель сьогодні – партнер в освітньому процесі, який сприяє розвитку пізнавальної активності школярів, формуванню у них позитивного ставлення до процесу навчання та результатів своєї праці.

Саме це донесли до учасників семінару учителі початкових класів Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2.

Заліська Я.І. та Захарченко Я.В. поділилися досвідом роботи щодо розвитку уваги та пам’яті молодших школярів.

Лісова А.С. довела, що за допомогою технології критичного мислення можна навчити дітей аналізувати інформацію, будувати гіпотези, відстоювати власну точку зору.

Дерев’янко А.В. запропонувала цікаві ідеї для розвитку логічного мислення.

Метод «Шести капелюхів», використаний Лазукою Н.П., переконав присутніх у доцільності його застосування при роботі з великою кількістю інформації в сучасному світі, можливістю розглядати проблему з шести незалежних точок зору.

На уроці математики Хоменко С.І. застосувала ігрові форми роботи з першокласниками та використала можливості сучасних технічних засобів навчання для розвитку пізнавальної діяльності учнів.

Навчитися малювати на водному просторі – значить зрозуміти мову того, що складає основу всього живого – води. Пархоменко В.М. разом зі своїми другокласниками провели майстер-клас із техніки малювання «Ебру» та залучили до розвитку творчості усіх присутніх.

Підводячи підсумки семінару, методист відділу освіти Лохвицької РДА Олефіренко С.Я та начальник відділу освіти виконкому Лохвицької міської ради Заїка Т.В. подякували присутнім за участь у семінарі, відмітивши, що важливим чинником успішного формування творчих і пізнавальних здібностей учнів є добір найбільш ефективних засобів, методів, прийомів і форм організації навчальної діяльності.

Опубліковано у Методичне об'єднання вчителів початкових класів. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.