Бібліотека «приходить» до тебе

Чи потрібно у нашому ХХІ столітті переконувати когось в користі читання? Мабуть так. У сучасному світі високих технологій і комп’ютеризації все менше уваги люди приділяють книгам. Це стосується і дорослих, і дітей. А жаль. Адже книга – це не тільки джерело інформації. Ми уявити собі не можемо скільки користі для здоров’я приносить занурення у світ букв і речень. Існує навіть таке поняття, як бібліотерапія.

Щоб сформувати у дітей потребу у систематичному читанні, в шкільній бібліотеці використовуються найрізноманітніші форми роботи. Як давно відомі: книжкові виставки і тематичні полички, літературні вітальні і презентації нових книг, казкові ігри і вікторини, так і нові: буккросинг, сторітайм.

В формуванні щоденної потреби дитини в читанні книги важлива співпраця батьків – вчителя – бібліотекаря. В сучасну українську літературу увійшло нове покоління письменників, які пишуть про дітей і для дітей. Є багато гідних перекладів творів зарубіжної літератури.

Хороші книги в наш час коштують не так і дешево. Але їх не обов’язково купувати. Найлегший спосіб дістати книгу – відвідати бібліотеку. Або бібліотека «приходить» до тебе.

«Я, Пані сучасна дитяча книга», під такою назвою в 4-А класі (класний керівник Лазука Наталія Павлівна) пройшов літературний подіум з елементами буккросингу. (Буккросинг   – книгомандри, книгомарафон, книгообмін. Так перекладається це слово з англійської). Прочитав і «відпусти» книгу для іншого. Цікаво? Красива корзина з книгами сучасних дитячих письменників зайняла своє місце   в Куточку читача   4-А класу. Бажаючі могли залишати в корзині і свої улюблені книги. Діти вибирали книги для читання, обговорювали прочитане. А потім відбулася презентація книг, які сподобалися найбільше.

Особливо зацікавили юних читачів книги Олександра Дерманського. Кожен по- своєму презентував книгу. Панченко Олександр, Пугач Назар, Кудеря Максим, Филь Валерій, Сковородніков Віталій переконали всіх , що ці книги цікаві, веселі, а читати -це корисно і навіть модно. Читання – пожива для розуму й душі.

Тож читаймо!

Опубліковано у Сторінка бібліотекаря. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.