«Батарейко, здавайся!»

Ми, учні Лохвицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2  започатковуємо еколого-соціальний проект «Батарейко, здавайся!».

Проект «Батарейко, здавайся!» бере початок з нашої ініціативи зробити світ кращим місцем для життя. Обираючи еколого-соціальний проект, ми намагалися знайти сферу, доступ до якої мала б кожна людина. Екологія нашої планети виявилась саме тим, що ми шукали. Кожна людина в світі може зробити внесок в екологічний стан планети, і почати можна з найпростішої справи – утилізації батарейок.

 

Чому саме збір і утилізація батарейок? Лише 1 пальчикова батарейка, що потрапляє на сміттєзвалище, забруднює важкими металами 20 м2землі і 400 кубометрів води. Спалені на сміттєспалювальних заводах батарейки утворюють діоксини, які з клубами диму потрапляють в повітря, ґрунт, воду, а звідти – в легені та інші органи людини. Мінімальні дози діоксинів викликають порушення роботи репродуктивної системи та онкологічні захворювання. Також вони є причиною уповільненого розвитку і слабкого здоров’я дітей.

Опубліковано у Виховна робота, Виховні заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.